Hyppää sisältöön

Vihreitä miehiä -valokuvanäyttely Joensuun puoluekokoukseen

Tiedotteet

Vihreän sivistysliiton kulttuuriteko vuonna 2022 on tukea valokuvaaja (VAT) Salla Merikukan Vihreitä miehiä -valokuvanäyttelyä. Teos esitellään toukokuussa Joensuun puoluekokouksessa, Vihreän väen keskuudessa. 

Onko Vihreissä miehille tilaa? Kiinnostaako Vihreiden sanoma lainkaan miehiä? Millaisia ovat miehet, jotka ovat mukana Vihreissä? Teos jatkaa vihreistä miehistä säännöllisesti käynnistyvää keskustelua siihen osallistuvien Vihreiden miesten äänellä. Samalla keskustelu  tallentuu osaksi Vihreää historiaa. 

– On kiinnostavaa olla edistämässä poliittista valokuvausta, jota ei Suomessa ole juurikaan näkynyt.  Samalla on kutkuttavaa nähdä, mitä taide voi tuoda keskusteluun, jossa risteävät niin sukupuoli-identiteetit, poliittiset kamppailut kuin ulkopuolisten ja osallisten äänet, toteaa Vihreän sivistysliiton pääsihteeri Katja Alvoittu. 

Konkreettisesti teos koostuu valokuvista sekä haastattelujen pohjalta kootuista teksteistä, jossa teos saa journalistisen muotonsa. Vihreän sivistysliiton rooli projektissa on yhteistyökumppanin omainen. Sivistysliitto rahoittaa osan projektista ja auttaa näyttelyn järjestämisessä sekä viestinnässä.  Teoksessa tehtävät valinnat ja lopputulos on kuitenkin taiteilijan autonomisessa vallassa. 

Salla Merikukka

Salla Merikukka (s. 1988) on helsinkiläistynyt potrettivalokuvaaja ja järjestöviestinnän ammattilainen. Muotoilijan koulutuksen lisäksi hän on valmistunut valokuvaajan ammattitutkintoon (VAT) Stadin AO:sta 2017 ja erikoistunut valokuvauksessa poliittisiin miljööpotretteihin. Hänen juurensa ovat isänsä kautta syvällä varsinaissuomalaisen maaseudun mullassa ja äitinsä puolelta satakuntalaisissa metsissä. 

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa