Hyppää sisältöön

Toiveikas tulevaisuus -seminaari tuo yhteen kolme ajankohtaista yhteiskunnallista teosta ja tekijää

Tiedotteet

Fatim Diarra, Susi Nousiainen, Amanda Pasanen ja Otto Lehikoinen.
Tilaisuuden juontaa Fatim Diarra ja panelisteina ovat Susi Nousiainen, Amanda Pasanen ja Otto Tähkäpää. 

Toiveikas tulevaisuus, mistä se on tehty?

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi Vision syysseminaariin, jossa kolme ajankohtaista ja kiinnostavaa kirjailijaa vaihtavat näkemyksiään hyvästä tulevaisuudesta. Keskustelu pohjaa kirjailijoiden tuoreisiin teoksiin, jotka nostavat näkyviin yhteiskunnan haitallisia rakenteita ja muistuttavat toivon merkityksestä:

  • Ajatuspaja Vision projektitutkija, FM Susi Nousiainen on kirjoittanut Intersektionaalisen feminismin ABC – oppaan.  
  • Esikoiskirjailija, yhteiskunnallinen vaikuttaja Amanda Pasanen on yksi Huijareiden vallankumous– kirjan kirjoittajista.
  • Tulevaisuuskoulun perustaja Otto Tähkäpää on kirjoittanut Telin matka tulevaisuuksiin – kirjan lapsille ja nuorille.

Tilaisuuden juontaa Helsingin kaupunginvaltuuston ja Naisasialiitto unionin puheenjohtaja Fatim Diarra, joka on omalla urallaan luonut toivoa myös monille muille. 

Aika
Lauantaina 27.11.2021 kello 10–12 (kahvitarjoilu klo 9:45)

Paikka 
Riviera Kallio elokuvateatteri, Harjukatu 2, Helsinki
Tilaisuutta on mahdollista seurata myös etänä.

Hinta ja ilmoittautuminen
Tilaisuus on maksuton ja paikan päällä on kahvitarjoilu. Paikan päälle mahtuu mukaan 40 ensimmäistä ilmoittautunutta, varaa siis paikkasi ajoissa: ilmoittautuminen ja lisätiedot (linkki).


Intersektionaalisen feminismin ABC

Toiveikas tulevaisuus -seminaari on myös Ajatuspaja Vision uusimman teoksen julkaisutilaisuus. 

Susi Nousiaisen kirjoittamassa Intersektionaalisen Feminismin ABC -oppaassa käydään läpi intersektionaalisuutta ajattelun ja päätöksenteon työkaluna. Teos pyrkii olemaan interventio julkiseen keskusteluun, jossa intersektionaalista feminismiä ei aina ymmärretä. Intersektionaalisen feminismin ABC käy läpi intersektionaalisen feminismin syntyä ja antaa konkreettisia vinkkejä antirasistiseen, saavutettavaan sekä sukupuoli- ja luokkatietoiseen feministiseen toimintaan.

Luettuasi tämän pamfletin osaat perustella, miksi intersektionaalista näkökulmaa tarvitaan kaikkialle!


Kiinnostaako sinua sukeltaa syvemmälle tulevaisuusajatteluun ja opetella keinoja muutokseen tekemiseen?

Uusia näkökulmia Tulevaisuustaajuus – työpajasta 

Tulevaisuus saattaa tuntua tällä hetkellä yllättävältä, epävarmalta, jopa ahdistavalta. Siihen voi silti vaikuttaa – tulevaisuus rakentuu jokapäiväisistä valinnoistamme ja toimistamme.

Jotta aikamme keskeisiin haasteisiin voidaan vastata, suuremmalla määrällä ihmisiä ja organisaatioita on oltava kykyä ja halua kuvitella toisenlaisia tulevaisuuksia ja tehdä muutoksia niitä kohti. Omaa tulevaisuusajattelua ja muutoksen tekemisen taitoja voi kehittää ja Tulevaisuustaajuus – työpaja on yksi keino siihen. Tulevaisuustaajuus tutustuttaa tulevaisuusajatteluun ja auttaa osallistujaa hahmottamaan myönteisen tulevaisuuden, jota haluaa rakentaa käytännössä. Osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tulevaisuusajattelusta. Tulevaisuustaajuus on SITRAn kehittämä työpajamenetelmä toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamiseen.

Työpajassa tutustutaan tulevaisuusajatteluun niin alustusten kuin pienryhmätyöskentelyn kautta. Työpajassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. 

Opintokeskus Visio järjestää joulukuussa maksuttomia Tulevaisuustaajuus – työpajoja. Työpajat fasilitoi Maia Fandi. Varaa paikkasi ja ilmoittaudu mukaan:

Tervetuloa mukaan!


Lisätietoja:

Maia Fandi, maia.fandi(at)opintokeskusvisio.fi

Simo Raittila, simo.raittila(at)ajatuspajavisio.fi

Susi Nousiainen, susi.nousiainen(at)ajatuspajavisio.fi

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa