Hyppää sisältöön

Digiosaajan osaamismerkit julkaistu!

Tiedotteet

Järjestääkö yhdistyksenne digikoulutusta tai tarjoatteko muuta digitukea jäsenillenne ja asiakkaillenne? Opintokeskus Vision Digiosaajan osaamismerkkiperheen avulla on mahdollista tuoda esille opiskelijoiden perustason digiosaamista helposti ja motivoivasti!

Digiosaajan osaamismerkit on digiperustaitoja kuvaava osaamismerkkiperhe, joka on suunnattu Opintokeskus Vision kumppanijärjestöjen käyttöön ja näissä toteuttavan digiopetuksen ja -ohjauksen tueksi.
Vision kumppanijärjestöt ovat olleet mukana merkkien suunnittelussa alusta alkaen. Osaamismerkkien laatimisessa on hyödynnetty kumppanijärjestöissä kerättyä kokemusta siitä, millaisia osaamistarpeita heidän kävijöillään ja asiakkaillaan on digitaalisissa taidoissa ja millaisissa asioissa järjestöiltä haetaan apua. Merkit on suunniteltu etenkin maahanmuuttajakoulutuksen näkökulmasta, mutta niitä voidaan hyödyntää muidenkin kohderyhmien parissa.

Digiosaajan osaamismerkkiperhe koostuu neljästä digitaalisesta osaamismerkistä. Jokaisella merkillä on omat osaamistavoitteet ja niiden arviointikriteerit. Osaaminen arvioidaan järjestöissä ja niissä tilanteissa, joissa opiskelija tai ohjattava kohdataan. Osaamisen arviointiin on kiinnitetty merkkien laatimisessa erityistä huomioita. Arvioinnin helpottamiseksi on jokaiselle merkille luotu mm. oma osaamismerkkitesti.

Digiosaaja-osaamismerkit on luotu osana Opintokeskus Vision Digiosallisuutta järjestöissä -koulutushanketta, joka
toteutettiin vuosina 2019–2021. Vision yhteistyökumppaneina hankkeessa olivat Turun naiskeskus ry, Nicehearts ry ja Joensuun monikulttuuriyhdistys ry. Osaamismerkkien lisäksi hankkeessa järjestettiin koulutusta ja laadittiin suosituksia järjestöpohjaisen digitaitokoulutuksen sisältöihin. Digiosaajan merkkiperhe julkaistiin kesäkuussa 2021. Hanketta rahoitti Opetushallitus.

Lisätietoja Digiosaaja osaamismerkeistä ja niiden myöntämisestä löytyy osoitteesta:
www.opintokeskusvisio.fi/osaamismerkit/digiosaaja

ja

Suunnittelija Meri Tennilä, 044 727 3243Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa