Hyppää sisältöön

Alkuvuoden kuulumisia

Tiedotteet

Opintojohtajan tervehdys

Viime keväästä lähtien koronapandemia on lamauttanut myös kansalaisyhteiskuntaa, ja Visiokin on joutunut opettelemaan ja opettamaan uusia toimintatapoja.

Koronan kirittämän digiloikan valoisa puoli on, että verkkokoulutusten myötä tavoitetaan osallistujia entistä laajemmin.Toisaalta uutena haasteena on Vision ajaman kestävän kehityksen hukkuminen koronauutisten tulvaan. Ilmastonmuutoksen torjunta on maraton ja vaatii pitkäjänteistä työtä. Me Visiossa pyrimme valmentamaan esimerkiksi nuoria vaikuttajia tapoihin, joilla he voivat tuoda esille rooliaan tähän tilanteeseen sopivasti ja samalla varmistaa, että jaksamista vaikutustyöhön riittäisi myös nyt.

Jatkamme myös vuonna 2021 vihreiden arvojen monipuolista edistämistä ja pyrimme toiminnallamme luomaan toiveikasta tulevaisuutta. Opintokeskuksen rinnalla ajatuspaja jatkaa ideoiden ja tutkimuksen kehittämistä yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseksi. Myös uusien toimintatapojen keskellä Visiossa korostuvat osallistujien oman oppimisen ja valmiuksien tukeminen. 

Toivottavasti pystymme tukemaan sinun ja järjestösi osaamisen kehittymistä ja kehittämistä. Olethan yhteydessä, mikäli sinulla on ajatuksia siitä, miten voisimme kehittää toimintaamme vielä paremmaksi tänä vuonna!

Lämmöllä,
Tuomas Green, opintojohtaja (31.7.2021 asti)


Nuoret ilmastovaikuttajat -nettisivu on avattu 

www.nuoretilmastovaikuttajat.fi – nettisivu on avattu! Nettisivut syntyivät osana Opintokeskus Vision Nuorten ilmastovaikuttajien Eurooppa- hanketta, jota rahoitti Ulkoministeriön Eurooppatiedotus. Nuoret ilmastovaikuttajat – nettisivulle on koostettu hankkeessa tuotettuja videoita ja muita oppimateriaaleja esimerkiksi oppilaitosten ja järjestöjen käyttöön. Nettisivun tarkoituksena on lisätä nuorten tietoisuutta kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030:n tavoitteista ja ilmastokriisin kestävälle kehitykselle aiheuttamista uhkista sekä vahvistaa nuorten omaa toimijuutta ja kykyä vaikuttaa Euroopan unionin ilmastopolitiikkaan.

Hankkeeseen kuului syksyllä 2020 järjestetty kaikille avoin webinaarisarja sekä nuorille suunnattu videoviestintäkoulutus, jossa nuoret itse suunnittelivat ja toteuttivat lyhyitä ilmastopolitiikkaa käsitteleviä videoita. 


Uusi kansainväliselle yleisölle suunnattu Vision Facebook-sivu 

Vision toiminnassa eurooppalainen yhteistyö on saanut entistä suuremman roolin ja tarve tiedottamiselle englanniksi, erityisesti kansainvälistä yleisöä koskettavista asioista on samalla kasvanut. Olemmekin perustaneet uuden Facebook -sivun, jossa tiedotamme englanniksi etenkin kansainvälisitä toiminnoistamme: kansainvälisitä koulutusjaksoista ja tapahtumista, sekä englanninkielisistä oppimateriaaleista ja julkaisuista. 

Kiinnostaako seurata Vision eurooppalaista yhteistyötä? Do you want stay updated about Visio’s activities?

Seuraa Facebookissa: 
www.facebook.com/visio.finland
Follow us in Facebook for updates in English.


Visio on muuttanut uusiin toimitiloihin

Uudet tilat ovat Oopperatalon kyljessä Sakkaroosi -nimellä tunnetussa talossa. Uusi osoite on Mannerheimintie 15b A (4. krs), 00260 Helsinki.


Vielä ehtii ilmoittautua kevään koulutuksiin

Opintokeskus Visio tarjoaa keväällä 2021 monipuolisen kattauksen koulutuksia. Koulutuksemme toteutetaan muutamia poikkeuksia lukuunottamatta verkkokoulutuksina, eli olinpaikkasi ei ole osallistumisen este – osallistua voi niin Hangosta kuin Inarista. Erityisen näkyvästi koulutuskalenterissa on esillä näin vaalikeväänä Vihreille kuntavaaliehdokkaille suunnattu ehdokaskoulutus. Muuten valikoimassa on tuttuun tapaan kolmeen teemaan liittyviä koulutuksia: 

  • Keinoja yhdistystoiminnan tehostamiseen ja kehittämiseen: opettele jaksamista järjestötyössä, perehdy etätoiminnan tunnelmanluomiseen tai paranna yhdistyksesi valmiuksia toimia tasa-arvon edistäjänä.
  • Iloa ja onnistumisentunteita Luonto ja ympäristö -koulutuksissamme: harjoittele tunnistamaan ja keräämään villiyrttejä ja -vihanneksia tai opi valmistamaan erilaisia salvoja ja muuta kosmetiikkaa luonnonmukaisista raaka-aineista!
  • Informaatiota maailmantilasta ja tietotaitoa kestävän tulevaisuuden edesauttamiseksi: vihreiden kansanedustajien luotsaamilla kursseilla opit esimerkiksi kestävästä koulutus- ja ruokapoltiikasta. 
  • Tutustu tarjontaan ja varaa paikkasi: www.opintokeskusvisio.fi/koulutus

Opitaan uutta ja rakennetaan yhdessä toiveikkaampaa tulevaisuutta tänäkin vuonna!

– visiolaiset

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa