Hyppää sisältöön

Opas ilmestynyt! 10 askelta vapaaehtoistoiminnan organisoimiseen osana lukutaitokoulutuksia

Tiedotteet

Vapaaehtoistoiminta osallisuuden ja lukutaidon tukena -oppaan kansikuva.

Opintokeskus Vision uunituoreen Vapaaehtoistoiminta osallisuuden ja lukutaidon tukena -oppaan tavoitteena on tukea etenkin vapaan sivistystyön oppilaitosten ja erilaisten vapaaehtoistoiminnan organisaatioiden välistä yhteistyötä vapaaehtoistoiminnan järjestämisestä. Opas koostuu pdf-pohjaisesta materiaalista ja verkkoalustasta, jolle on koottu lisämateriaaleja ja linkkejä.

Opas ja sen lisämateriaalit löytyvät osoitteesta: www.opintokeskusvisio.fi/adeka-opas

Vapaaehtoistoiminta on hyväksi todettu reitti yhteiskunnalliseen osallistumiseen, osallisuuteen ja osaamisen kehittymiseen. Näin se on myös aikuisten lukutaito-opiskelijoiden kanssa. Opas on suunnattu oppilaitoksille, jotka toteuttavat aikuisille maahanmuuttaneille suunnattua lukutaitokoulutusta ja haluavat tarjota opiskelijoilleen mahdollisuuden osallistua säännölliseen vapaaehtoistoimintaan osana opintoja. Vapaaehtoistoiminnan järjestäminen osana lukutaitokoulutusta edellyttää tiivistä yhteistyötä eri kumppanien kanssa, joten opas on suunnattu myös erilaisille vapaaehtoistoimintaa organisoiville tahoille. 

Esiteltävät 10 askelta pohjaavat Opintokeskus Vision ja TSL opintokeskuksen kokemuksiin tuetun vapaaehtoistoiminnan järjestämisestä osana Toiminnallista lukutaitokoulutusta (HEO-TSL-Visio, 2018–2020).

Vaikka opas on suunnattu etenkin lukutaitokoulutusten käyttöön, voivat siitä hyötyä myös muut alkavan kielitaidon omaavien opiskelijoiden kanssa työskentelevät opettajat ja oppilaitokset. Vapaaehtoistoiminnasta hyötyvät kaikki!

Opas on laadittu osana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Aktiivinen ja demokraattinen kansalaisuus (ADEKA) -hanketta, jossa Opintokeskus Visio oli kumppanina. 

www.opintokeskusvisio.fi/adeka-opas

Opas on julkaistu 30.4.2020

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa