Hyppää sisältöön

Mikä mättää ruoantuotannossa – uusi selvitys avaa maatalouden ongelmavyyhtiä

Tiedotteet

Suomalainen maatalous on monella tavoin kriisissä. Maanviljely saastuttaa merta ja ilmakehää, eläinten hyvinvointiin ei ole panostettu riittävästi, maanviljelijöiden tulot ovat romahtaneet, maataloustukijärjestelmä on kallis eikä kuluttajat tunnu saavan kaupasta sellaista ruokaa kuin haluavat. 

Ajatuspaja Vision selvitys Mikä mättää ruoantuotannossa etsii syitä ja ratkaisuja tähän ongelmavyyhteen.

Selvityksen voi ladata pdf-muodossa tästä: Mika_mattaa_ruoantuotannossa_visio-2018.

Mikä mättää ruoantuotannossa -teoksen kansikuva.

– Monilla on paljon mielipiteitä ja vahvojakin näkemyksiä maataloudesta, mutta monesti näiden taustalta puuttu faktoja esimerkiksi siitä, millainen meidän maataloustukijärjestelmämme on, sanoo selvityksen laatinut tutkija Taru Anttonen.

Selvityksessä esitellään kattavasti Suomen maatalouden kipukohdat, monimutkainen maataloustukijärjestelmä ja esitetään muutamia ratkaisuja ongelmiin. Selvityksessä on myös vertailtu Suomen ja Ruotsin maatalouden rakenteita sekä avattu koko EU:n yhteisen maatalouspolitiikan taustoja. Selvitys perustuu laajaan tilasto- ja lähdeaineistoon.

Ajatuspaja Visio on Vihreän Sivistysliiton ylläpitämä ajatuspaja, joka tarjoaa tutkittua tietoa päätöksenteon pohjaksi. Vihreä Sivistysliitto ylläpitää myös Opintokeskus Visiota.

Lisätietoja:
Pääsihteeri Ville Ylikahri, 044-727 3241, ville.ylikahri@opintokeskusvisio.fi (Tutkija Taru Anttonen on äitiyslomalla, haastattelupyynnöt Ylikahrin kautta.)

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat uusimmat opintokeskus Vision uutiset sähköpostiisi.

Tilaa